20140709_153154-normal.jpg

Tänään alkoi toiseksi viimeinen viikkoni Torontossa. Olen viettänyt vauhdikkaasti edellisen blogikirjoituksen jälkeen elämää töissä, kotona ja kaupungilla. Viime viikon perjantaina loppui minun harjoitteluni Suomikodilla. Harjoittelusta sain kiitettävän arvion (jos sellaista saisi antaa, kun arviointina on vain hyväksytty tai hylätty), mutta olin kiitollinen ja iloinen saamastani hyvästä palautteesta. Tuntemukseni valmistua kyseiseen ammattiin ja tehdä työtä monikulttuurisessa ympäristössä (ulkomailla) vanhusten tai kehitysvammaisten parissa, kasvoi. Harmittaa, ettei oikein vanhuspuoli varsinkaan ole mitenkään haluttu ala tällä hetkellä, koska itselläni työ vanhusten parisssa on ollut oikein antoisaa ja samalla haastavaa. Helpolla en halua kuitenkaan elämästäni päästä. :)

20140711_100825-normal.jpg

Nursing homen oma kotikissa Barney. Minulle ei ennakkoon ilmoitettu että osastolla asuu kissa, joten tuli mukavana yllätyksenä tämä allergian suhteen - olin ihan tappoallerginen tuolle kissalle. Onneksi pystyimme useimmiten välttelemään toistemme seuraa. :D



Perjantaina töiden päättymiseni kunniaksi kävimme Russellin kanssa Velvet Underground-nimisessä goth-/industrialmusiikkiklubilla. Paikka oli sopivan viihtyisä sekä musiikin että asiakasmäärän suhteen minulle. Ei ollut kiljuvia teinejä ja tiskillekään ei tarvinnut jonottaa. Jossain vaiheessa veikkasin, että ainakin naaman perusteella meikäläinen taisi olla nuorin koko baarin asiakaskunnasta. :D Nautimme muutaman janojuoman (ja Russell muisti AINA mainita tiskillä tilatessaan juomia, että laittakaa neidille tupla-/nelinkertainen annos vodkaa koska hän on Suomesta!) sekä tapasin Russellin työkaverin ja hänen vaimonsa. Meillä oli hauska ilta, kunnes lähemmäs 24 tuntia valvottuani totesin että nyt on aika ottaa taksi kotiin ja pehmoinen peti täällä minua odottikin.



Lauantaina en tehnyt mitään ihmeellistä. Sunnuntaina menimme kämppikseni kanssa Jack Astor'siin keskustaan katsomaan jalkapallon MM-kisojen loppuottelua. Jotenkin ajattelimme olevamme ajoissa, ja kissanpissat. Kaikki keskustan ruokapaikat olivat aivan täynnä jalkapallofaneja. Myös Jacksin asiakaskunta oli jakaantunut aika 50-50 Argentiinan ja Saksan kannattajiin. Paikalla patiota myöten asiakkaita oli varmasti useampi sata ja kaikki pöydät olivat varattuja. Seisoimme siis ensimmäiset 1,5 tuntia paikallamme ja joimme samalla muutaman drinkin. Loppuajasta pääsimmekin istumaan ja päätimme vielä pelin jälkeen jäädä syömään kyseiseen paikkaan (koska hyvä, halpa ruoka ja komeat tarjoilijat :P) Tunnelma pelin aikana oli aivan uskomaton - toki itse kannatimme Saksaa ja Saksan saadessa ratkaisevan maalin, ihmiset huusivat, kiljuivat ja halailivat toisiaan. Ihan erilainen meininki kuin Suomessa! Siitä se vasta bileet alkoikin, kun voitto Saksalle varmistui..

20140709_153233-normal.jpg

Kotikatuamme Greenwood avenueta.



Tänään on minun nk. virallisen loman ensimmäinen päivä. Viimeiset viikot meinasin viettää mm., shoppailemassa tuliaisia, käymällä Toronto Science Centerissä, Montrealissa (lähdemme sinne perjantaiyönä ja tulemme lauantaiyönä takaisin, päiväreissu siis) sekä sunnuntaina lähdemme telttailemaan Russellin kanssa - vihdoin ja viimein! Lisäksi ajattelin myös selvitellä jos laittaisin tulemaan matkalaukkuni rahtina Suomeen sekä ajattelin syödä hyvää ruokaa ja nauttia ystävieni seurasta. Aina näin "luopumisen" tullen on haikea fiilis ja harmittaa hirveästi tulla Suomeen. Toki minun pitää ruveta valmistumaan koulusta ja riittää sitä tekemistä sielläkin, mutta olen juuri ruvennut kotoutumaan tänne enemmän kuin tarpeeksi. Mutta pitäähän sitä ovia sulkea perässään että saa niitä uusia ovia auki.



Olen täällä Kanadassa saanut asua aivan mahtavassa talossa. Talo on kauniisti sisustettu ja kaikki tarpeellinen on löytynyt valmiina täältä.

20140709_153358-normal.jpg

Olohuone/eteinen. Oikealla on sisäänkäynti keittiöön ja portaikko yläkertaan.

20140709_153424-normal.jpg

Lempipaikkani keittiö. Tilava ja kaikki tarpeellinen kokkausverme on löytynyt.

20140709_153455-normal.jpg

Minun huoneeni, jossa on muutama kirjahylly täynnä mielenkiintoista kirjallisuutta! Lisäksi ikkunasta katsottuna näen maisemat takapihalle. Huoneesta löytyy myös tilava vaatehuone.

20140709_153445-normal.jpg

Yläkerran kylpyhuone, jossa kesäkuumilla on tullut vietettyä aikaa kylmän suihkun merkeissä. Lisäksi alakerrasta (välikerros) löytyy myös toinen vessa/kylpyhuone ja kellarissa on myös vessa.

20140714_095138-normal.jpg

Takapihan kurreperheen jäsen.


Ensiviikolla, 24.heinäkuuta matkaan ensimmäisen kolmeksi yöksi Pariisiin. Sieltä lennän neljäksi yöksi Krakovaan. Olen Suomessa 2.8 yöaikaan perillä. Aika on mennyt todella nopeasti. Katsotaan jos kirjoitan myö blogintynkää pikkuiselta Euroopan reissultani. Kerkeän vielä kerran kirjoittamaan myös täältä Kanadasta. Nähdään kohta taas tutut ja tuntemattomat siellä Suomessa!