Terveisiä vaan kaikille lämpimästä Torontosta!

Harjoitteluni Suomikodissa on lähtenyt mukavasti käyntiin ja olen jo oppinut sisäistämään paljon asioita. Asukkaiden kanssa työskentely tuntuu sujuvan jo rutiinilla ja ohjaajakin on muutamaan kertaan minua jo erehtynyt kehumaan. Olen Suomikodin kautta päässyt tutustumaan eilen Torontossa sijaitsevaan italialaiseen nursing homeen, Villa Colombaan. Menimme illalliselle Villaan ja paikalle tuli myös muista hoitokodeista hallinnon ihmisiä.

Menimme Villaan oman Suomikodin ylihoitajan kanssa ja mukanani oli kämppikseni, jotka myös tekevät töitä Suomikodissa. Pääsimme kämppikseni kanssa autokyydillä Villaan ja meillä meni muutaman kymmenen kilometrin matkaan lähemmäs tunti ajaessa. Ajoimme hauskaa reittiä, jossa näimme oikeasti todella rikkaiden ihmisten taloja (ne olivat aivan hulppeita taloja!) ja menimme myös nk. slummialueenkin läpi. Päästyämme perille Villaan, menimme kämppiksemme kanssa Colombaan sisälle ja VAU! Paikka oli kuin hotelli! Aivan mielettömän hieno päärakennus, joka oli täynnä italialaista taidetta (tauluja ja mosaiikkia) sekä joka puolella näkyi vähintään yksi suihkulähde. Tuntui, että olimme aivan alipukeutuineita illan konferenssiin, mutta meille ei oltu kerrottu konferenssin sisällöstä sen tarkemmin. Menimme konferenssihuoneeseen, joka oli illallishuoneemme. Meille tarjottiin italialaista illallista, eli lasagnea, pihviä, balsamicokastikkeella höystettyä salaattia, tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä lisäksi meillä oli perinteinen jälkiruokakahvi ja tiikerikakun tyyppistä kuivakakkua. Söimme ihan onnessamme vatsamme pullolleen tätä italialaista herkkuruokaa ja lasagne oli valehtelematta parhainta pastahöttöä mitä olen ikinä syönyt! Voi että jos Villa Colomban asukkaat saavat päivittäin syödä noin hyvää ruokaa!

20140528_183152-normal.jpg

Illan konferenssissa meille esiintyivät kaksi suomalaissukuista, Kanadassa asuvaa tyttöä. He olivat valmistuneet MTA:ksi eli music therapist accreditedeiksi. MTA on sertifikoitu musiikkiterapian tutkinto Kanadassa. Tytöt kertoivat meille mitä musiikkiterapia on, kenelle musiikkiterapian voi suunnata ja mitä musiikkiterapiassa todella tehdään. Minusta on mielenkiintoista, kuinka paljon erilaisia terapian muotoja meilläkin Suomikodissa käytetään. Meillä on musiikkiterapian lisäksi ainakin koiraterapiaa, johon pääsen tutustumaan tänään.

Konferenssin päädyttyä saimme kyydin east-west (green line)-metroasemalle, josta suuntasimme väsyneinä kotiimme. Uni maistuikin ihan kiitettävästi päästyämme perille. Olen tällä viikolla myös katsonut elämäni ensimmäisen suoran NHL-lähetyksen, jossa vastakkain pelasivat New York Rangers ja Montreal Canadiens. Montreal voitti 7-4 New Yorkin. Lisäksi Russell on tullut yllättäin ystävällisesti käymään luonamme ja hän on kokannut meille italialaista ruokaa sekä auttanut meitä korjaamaan mm. ilmastoinnin. Nyt on ihanan viileää asunnossamme! Vietän tämän viikon lauantaina 100-vuotissynttäreitä työpaikallani, joten synttäreitä riittää juhlittavaksi kun Russellilla on myös synttärit lauantaina. Teemme tyttöjen kanssa suomalaista ruokaa hänelle, kun hän sitä välttämättä haluaa. On mukavaa, kun paikalliset ovat kiinnostuneita suomalaisesta kulttuurista ja suomen kielestä. Siitä saa puheenaiheen ihan loputtomiin asti jos vain haluaa.

20140527_151830-normal.jpg

Näkymät taukohuoneestamme Suomikodissa.

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa, koska minun pitää valmistautua iltavuorooni. Seitsemän päivän työputkesta on jäljellä enää kolme työvuoroa, joten suoritetaan työrupeama nyt kunnolla loppuun!