Tänään asialista lyheni taas muutamalla pikkujutulla. Aamulla kävin hakemassa sairaalasta hoitovälineitä matkaani varten. Sen jälkeen kävin vielä kahvittelemassa entisellä harjoittelupaikallani keskustassa, jonne vein tuoreita Rikkilän leipomon korvapuusteja - nam. Mukavasti hoksattuani keskustasijaintini, päätin käydä vaihtamassa ennakkoon hieman Kanadan dollareita reissua varten, ettei tarvitse ensimmäisenä olla etsimässä pankkiautomaattia maassa. Saavuttuani Osuuspankin kassalle, pyysin kassaneitiä vaihtamaan euroja dollareihin. Saatuani kouraan kasan erinäisiä seteleitä hämmästyin, kuinka muovirahaa oikeasti Kanadan dollarit on. Enpäs mokomaa ollutkaan muistanut! Setelit olivat mielestäni hienompia omalla tavallaan kun eurot, koska kääntöpuolen kuvat iskivät meikäläiseen täysillä.

20140506_151344-normal.jpg

On ollut viimeaikoina mukavaa asioida liikkeissä, koska asiakaspalvelijat toivottavat aina minulle mukavaa reissua. Tänäänkin soiteltuani Soneralle vaihtaakseni paremman liittymän matkaa varten (siis ihan kun suomalaisella liittymällä muutenkaan sieltä soittelisin), asiakaspalvelija muisti toivottaa minulle oikein nautinnollista ja kivaa reissua koko kesäksi. Toinen päivän polttava asia on, kun ihmiset kyselevät joko jännittää. Kuten taisinkin jo mainita edellisessä blogitekstissä, en oikein vielä osaa jännittää. Kyllä varmaan lähtöpäivänä sitten on maha sekaisin! Minun laskeutumistani Kanadaan pehmentää onneksi hyvä henkinen varautuminen reissuun sekä uudet kämppäkaverit, joista jo toinen onkin valmiina minua odottamassa Kanadassa. Hän on osannut tsempata minua henkisesti mm., tullin kysymyksiin sekä tulevaan harjoittelupaikkaan. Asun siis Kanadassa kahden muun suomalaisen naisen kanssa ja meillä on lähellä harjoittelupaikkaa aivan ihana asunto johon mahdumme mukavasti oleskelemaan.

image-normal.jpg

Katselin jo ennakkoon vähän, millaista säätä Kanadassa on luvassa ja ihan hyvältähän siellä näyttääkin näin alustavasti. Ajatukseni harhailtua mukavasti ajatuksesta toiseen, tulikin mieleeni kertoa aikaisemmista reissukokemuksistani. Olin siis työharjoittelussa Espanjassa syyskuussa 2011 tammikuuhun 2012 asti. Sijaintini silloin oli Fuengirola, jossa olin harjoittelussa Suomela Asociacion Finlandesassa. Olen matkustellut siinä välissä enemmän ja vähemmän, lähinnä kotimaassa ja lähialueilla. Kesätöistä säästöön jääneet rahat eivät ole vielä riittäneet toistaiseksi maailmanympärysmatkaan, mutta ehkä sekin päivä koittaa vielä. :) Miksi sitten päädyin lähtemään Kanadaan vaihtoon ja vielä toisenkin kerran?

Vaihtoehtoina minulla oli Thaimaa, Saksa tai Kanada. Saksa olikin mielessäni ykkösenä pitkän aikaa, kunnes ajattelin että ehkä on aika kokea ja nähdä jotain uutta ainakin sijainnilta. Thaimaan harjoittelupaikka ei oikein ollut harjoitteluani ajatellen juuri se oikea paikka, joten Kanadalla oli tarjota valmistumistani ajatellen hyvä paikka viimeistä harjoittelua ajatellen. Idea syntyi siis 2013 vuoden loppupuolella, josta lähdinkin tuumasta toimeen asiaa toteuttamaan ja tässä sitä ollaan - matkalle valmiina. :) Pitkäaikaisena haaveenani on päästä valmistumisen jälkeen ulkomaille töihin, joten ulkomaanvaihdot tukevat ajatustani tulevasta työelämästäni. Lisäksi koulukin oli suotuisa ajatuksen suhteen ja koulutuspäällikköni kehoittikin lähtemään uudestaan vaihtoon jos siltä tuntuu.

Loppuviikon ajattelin vielä varmistella mm. vakuutusasiat uudestaan. Lisäksi viikonloppuna on perjantaina luvassa saunailtaa ja vanhempani tulevat lauantaina käymään moikkaamassa minua. Isäni lähtee saman viikon torstaina kanssa kuukaudeksi reissuun, kun itse lähden maanantaina. Ollaan siis kummatkin aika reissusieluisia ihmisiä ja minusta on mukava jakaa kokemuksia isän kanssa kunhan näemme uudestaan syksyllä. Näihin ajatuksiin ja aurinkoisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa blogiteksti tältä päivältä!