Taas on yksi viikko kulunut niin nopeaan, että hyvä kun päivissä muistaa pysyä perillä. Seitsemän päivän työputkeni päätyi viime lauantaina työpaikalla asukkaan 100-vuotissynttäreihin, jossa nautimme täytekakkua, virolaista täytepullaa sekä kahvia navat paukkuen. Illaksi valmistelimme kämppisten kanssa yhdessä ystävällemme Russellille suomalaista ruokaa hänen 28-vuotissynttäreiden kunniaksi.

20140531_104031-normal.jpgValmistimme perinteista hernekeittoa (päälle Turun sinappia ja raakaa sipulia, nam!), pannukakkua mansikkahillolla ja kermavaahdolla, perunarieskoja, hapankorppunappeja tuorejuustotäytteellä sekä ostimme lisäksi karjalanpiirakoita, korvapuusteja, suomalaista Fazerin suklaata (Geishaa ja vodkakonvehteja) ja Sisu-pastilleja. Olimme myös varautuneet synttäritarjoiluihin skumppapullolla sekä myöhemmin Kanadaan saapuvalla asiaan kuuluvalla synttärilahjalla.

20140531_212314-normal.jpgSunnuntaina päätimme vielä tyttöjen kesken lähteä shoppailemaan. Itse sain kauppareissulta ostettua neljät kengät (köh, joista kahdet oli Converset), housut, jakkutakin, muutaman paidan ja mekon. Pyörähdimme ainakin Victoria's secretillä, Forever 21:ssa, American Eaglessa, Pinkissä ja muissa kivoissa liikkeissä. Aika hyviä diilejä tein, kun päivän ostosreissuun meni 100 euroa. Tsiuh. Tulin Kanadaan niin vähillä tarpeilla kun mahdollista, joten huomasin aika nopeasti kuinka pieni vaatevarasto minulla oli mukana. No, nyt on Kanadan kuumia kesähelteitä varten hankittuna viileämpääkin ja siistimpää vaatetta.

20140601_214000-normal.jpg

Maanantaina meille saapui muutama vieras Suomesta tänne Kanadan helteisiin. Samalla saimme tuliaisina Suomesta mm. ruisleipää, mämmiä, mustikkalikööriä, Jaloviinaa, salmiakkikossua, teetä, Fazerin sinistä ja ihonhoitotuotteita. Ja lisäksi lahjan Russellille – Finland t-paidan :D Voi kun Russell oli niin iloinen paidan saatuaan! Naureskelimme, kun minulla on Kanada-paita, niin Russell voi käyttää sitten Finland-paitaa ja voimme tyhmän näköisinä kävellä kadulla turisteina.

Tällä viikolla saankin nauttia pitkästä viikonlopusta, koska minulla on perjantaikin ylityötuntien takia vapaana. Perjantaina menemme yhdessä vieraidemme, paikallisten ja kämppisteni kanssa international partyihin, jossa nautimme hyvää ruokaa ja saamme aivan varmasti taas hamaan tappiin asti puhua suomalaisesta kulttuurista. Lauantaina tytöt suuntaavat Wonderlandiin, jonne itse en ehkä näillä näkymin lähde. Lauantaina vietämme jo ”perinteeksi” muodostuneet grilli-illat ja samalla vietämme vieraidemme ”läksijäisiä”, kun he suuntaavaat kuka minnekin. Siinä oikeastaan viikon suunnitelmat rupeavat olemaankin. Varasimme eilen kämppistemme kanssa yhdessä juhannukseksi matkan New Yorkiin kolmeksi päiväksi! Saa nähdä mitä siitäkin reissusta tulee. Vielä olisi näkemättä ainakin Niagaran putoukset sekä Montreal, mutta harmittavasti kaikki viikonloput tulee nukuttua ruhtinaallisesti raskaan työviikon päälle. Noh, onhan tässä vielä aikaa!

20140603_213639-normal.jpg

Ps. Työpaikalla on välillä taukohuoneessa herkkutarjoiluita..

20140602_104515-normal.jpg

20140603_144643-normal.jpg

Innostuin eilen tekemään meille melko perinteistä nakkikeittoa muutaman päivän tarpeiksi. Ja oli kyllä hyvää kun lisäksi otti muutaman ruisleipäpalasen kylkeen!

20140603_191725-normal.jpg

Terkkuja kaikille tutuille ja vähemmän tutuille - hengissä ollaan helteistä huolimatta! :)