... on ihan oma lukunsa. Tänään aamusta teet ja paahtoleivät nautittuamme ajattelimme lähteä kämppikseni kanssa käymään "lähimarketissa" kahden kilometrin päässä _fillareilla_. Kyseinen kauppa on erikoistunut lähialue- sekä luomuruokaan, joka mielestäni ei näkynyt hintatasossa ollenkaan. Esimerkiksi kaksi kunnon kokoista kurkkua oli 5 dollaria. Valmis lounassalaattisekoitus maksoi 4,49 dollaria ja kahden litran jäätelöpaketti maksoi 4,99 dollaria. Kilon pekonipaketti oli noin 4 dollaria ja shampoo/hoitoaine (Aussie) maksoi purkilta 3,99 dollaria. Saimme tänään törsättyä kahden ihmisen ruokiin noin 74 euroa. Täällä kassalla maksettaessa lisätään vielä verot kaupan tekijöiksi, joten ilmoitetut kauppahinnat ovat ilman veroja. (Yksi euro on noin 1,49 Kanadan dollaria). Ostimme tortilla-ainekset, jäätelöä ja herkullisen näköiset leivokset iltaa varten. Pari asiaa jotka minua ihmetyttivät..:

- kaikki on JÄTTIKOKOA. Ja meinaan oikeasti jättikokoa. Jäätelöä löytyy neljän litran pöniköistä ja maidosta ei saa alle kahden litran tölkkikokoa. Pekoniakin ei löytynyt alle kilon pakettia sekä pelkät sipulit oli about minun pääni kokoisia..

- kaikki on pilkottu ja pakattu valmiiksi. Löytyy niin valmiiksi pilkottua tuoreanananasta, valmiiksi kuorittuja kananmunia (!!) ym..

- kaikesta löytyy miljoona eri muunnosta. Esimerkiksi ei ole vain yhtä kanasalaattia, vaan on "Endless summer"-kanasalaattia, intialaista kanasalaattia, kana-cesarsalaattia jne jne..

Kuvassa vinossa olevat neljän litran jäätelöpaketit, koska blogi ei anna minun kääntää kuvia >:(

20140513_112023-normal.jpg

Päätimme siis pyöräillä tänään kauppaan. Mukavasti oli jännittävää tuo tavallisen liikenteen seassa polkupyöräileminen. Kävelykaduilla ei saa fillaroida, mutta onneksi kahden kilometrin matkallamme oli ihan hyvin huomioitu liikenteen sekaan omat pyöräkaistat. Fillarireittimme meni isoa tietä pitkin ja pääsimme myös näkemään East Yorkin pikkukatuja. En saanut räpsimääni hienoa kuvaa lisättyä tähän blogiin koska yllättäin sekin meni päin h*lvettiä koko homma.

20140513_110218-normal.jpg

Entisen leipurin sydäntä lämmittää nämä leivokset ja kakut täällä!

20140513_110059-normal.jpg

Tarkoituksena on tänään siis syömisen ja ihmettelemisen lomassa illalla lähteä käymään lähistön kahvilassa kämppiksen kanssa ja käymme siis samalla kävelemässä ja katselemassa paikkoja. Kokkaamme yhdessä illalla tortilloita sekä syömme jätskejä meidän vaatimattoman kahden litran pöniköistä. Kämppiksellä on suklaan makuinen jäätelö ja itselläni on mansikkajäätelöä. Yöllä täällä oli todella kova ukonilma sekä satoi tosi paljon vettä, joten toivotaan että illalla ei ole niin huonot kelit kuin yöllä. Tänään täällä on ollut noin 17 astetta lämmintä sekä aurinko paistaa mukavasti talomme etuterassille. Aamuteetä juodessani bongasin takapihaltamme syömästä mustan oravan (jolla oli puolikas häntä) sekä kaupan takapihalla näin hanhen (veikkaan tirppaa kanadanhanheksi). Toivottavasti en bongaa takapihaltamme ikinä pesukarhuja, koska ne ovat ilkeitä otuksia repimään roskapusseja auki.20140513_121521-normal.jpg

Keittiöstä kuvaa. :) Pöydän äärestä pääsee mukavasti katselemaan "villieläinten" elämää takapihalla.

Näihin tunnelmiin tältä päivältä Greenwood avenuelta, Torontosta!